VMR blokje
Kennis­netwerk voor milieu-, water- en natuur­beschermings­recht 

VMR Jong - De windturbineproblematiek: van NIMBY naar win-win(d)

Donderdag 1 juni

tijd: 15.00 - 17.00 uur

Locatie: Pondera Arnhem, Amsterdamseweg 13, Arnhem

 

 

Inleiding

VMR Jong organiseert in samenwerking met Pondera, adviseur en ontwikkelaar voor duurzame energie, een workshop rondom de windturbineproblematiek. Tijdens de middag staat de vraag centraal hoe participatie en normstelling voor tevredenheid kunnen zorgen bij alle partijen die bij de ontwikkeling van een windturbine betrokken zijn. Tijdens de workshop staan we eerst stil bij verschillende invalshoeken (omwonenden, ontwikkelaars, gemeente) om zo voor alle partijen tot een win-win(d) situatie te komen. Daarna vertelt Pondera hoe een (participatie)proces naar een windturbine in de praktijk verloopt.

Tot slot praten advocaten van NewGroundLaw ons bij over de rol die het recht bij de ontwikkeling van een windturbine speelt. Het belooft een interactieve middag te worden, die ook geschikt is voor juristen die zich niet dagelijks met windturbines bezighouden.

Literatuurtips

Programma

14.30 - 15.00 Inloop

15.00 - 15.30 Start, welkom en introductie door Joann Smit, communicatieadviseur, Pondera

15.30 - 16.30 Workshop en pauze

16.30 - 17.00 Presentaties over de juridische vragen bij het realiseren van een windturbinepark door Erwin Noordover, NewGround Law en over de technische vragen rondom het inpassen in de ruimte door Paul Janssen van Pondera

17.00 Afronding en aansluitend borrel

Presentaties

Na de bijeenkomst vindt u hier de presentaties van deze middag.