VMR blokje
Kennis­netwerk voor milieu-, water- en natuur­beschermings­recht 

VMR Jong in gesprek met: CHECK en de gemeente Amsterdam over 'Deelmobiliteit als duurzame oplossing'

VMR Bijeenkomst - Woensdag 12 oktober 2022

tijd: 14.00 - 17.00 uur

 

 

Inleiding

Stedelijke mobiliteit moet duurzamer, slimmer en gezonder worden. Dit met het oog op de groeiende bevolking (meer vervoersmiddelen in de straten), het verbeteren van de luchtkwaliteit en het terugdringen van de totale emissie broeikasgassen en uitstoot CO2. Er is een snel groeiende behoefte aan duurzamere vormen van mobiliteit.

Daarbij komt dat steeds meer verkeersdeelnemers niet zozeer inzetten op bezit van mobiel vervoer, maar wel op gedeeld gebruik daarvan. Daarom wordt deelmobiliteit gezien als mogelijke oplossing voor klimaatproblemen maar ook voor de vermindering van druk op onze ruimte en faciliteiten. De stad groeit en door vervoersmiddelen te delen wordt voorkomen dat de straten overvol raken. (Elektrische) fietsen en deelscooters worden in veel grote gemeenten al steeds vaker gebruikt. Denk ook aan de NS-fiets. Zo wordt bijvoorbeeld in steden als Amsterdam en Rotterdam al volop gebruik gemaakt van deelfietsen, deelscooters en deelauto's. Draagt het gebruik van de deelscooters en fietsen bij aan duurzamere, slimmere en gezondere stedelijke mobiliteit?

De werkgroep VMR Jong organiseert op 12 oktober 2022 een interactieve middag met CHECK, aanbieder van deelscooters, en de gemeente Amsterdam. Je hoort van Marco Knitel, managing director bij en co-founder van CHECK meer over het bedrijf, wat ze doen en waar ze tegen aan lopen. Daarna gaat Jeroen Schutter, programmamanager deelmobiliteit bij de gemeente Amsterdam, in op het beleid rondom deelmobiliteit en de (juridische) vragen rondom het regelen en stimuleren van deelmobiliteit in en rondom de stad.

Er is een beperkt aantal plaatsen voor deze bijeenkomst beschikbaar, dus wees er snel bij!

De bijeenkomst vindt plaats bij CHECK in Amsterdam.

Adres: Kantoor van Check, Van Slingelandtstraat 8C, Amsterdam

Programma

14:00 uur -  Ontvangst bij CHECK

14:15 uur – Welkom en presentatie door Gemeente Amsterdam

Spreker: Jeroen Schutter, programmamanager Deelmobiliteit, Gemeente Amsterdam

15:00 uur – Korte pauze

15:10 uur – Rondleiding door CHECK

15:45 uur – Presentatie door CHECK

Spreker: Marco Knitel, co-founder Check

16:30 uur – Paneldiscussie

17:00 uur – Borrel

 

Voorzitter:

Victoria Rakovitch, advocaat bij NewGround Law en lid VMR Werkgroep Jong