VMR blokje
Kennis­netwerk voor milieu-, water- en natuur­beschermings­recht 

 

In memoriam Cathine Knijff, oud-bestuurslid VMR

foto-cathine-knijff-voor-website

Op 7 juli 2022 overleed Cathine Knijff, ons bestuurslid van de VMR, op 56-jarige leeftijd.
Zij was een inspirerende vrouw, een warme persoonlijkheid met hart voor de natuur.
Vanuit verschillende perspectieven zette zij haar juridische deskundigheid op het terrein van het bestuursrecht, privaatrecht en strafrecht in ten behoeve van de verbetering en bescherming van milieu, natuur en water. Dat deed zij op haar eigenzinnige, creatieve en altijd integere wijze, die op vele mensen grote indruk maakte.
 
Zij was tot haar overlijden naast ons bestuurslid onder meer bedrijfsjurist bij Tata en geassocieerd medewerker bij UCWOSL (UU). Voorheen was zij ook actief als redactiesecretaris bij JB plus, lid van de redactieraad van de AB en lid van de Selectiecommissie Rechterlijke Macht. Ook werkte zij als advocaat (Nauta Dutilh, Van Mens en Wisselink, en Wieringa advocaten) en als docent onderzoeker aan de UU waar zij in 2003 promoveerde met een proefschrift getiteld ‘Rechtsopvolging bij vergunningen. De mogelijkheid en wijze van overgang van vergunningen naar bestuursrecht en privaatrecht’.
 
Cathine was al jarenlang lid van de Vereniging voor Milieurecht en trad in 2017 toe tot het bestuur waar zij met haar beschouwende en veelzijdige blik bijdroeg aan de koers van de vereniging. Wij zullen haar als warme, vrolijke en krachtige persoon missen.
Wij wensen haar kinderen, haar familie en vrienden veel sterkte toe.

 

Foto: Annabel Schipper

Home