VMR blokje
Kennis­netwerk voor milieu-, water- en natuur­beschermings­recht 

Agenda

2020 Activiteit
1 oktober
donderdag
VMR Actualiteitendag 2020
Geertekerk, Utrecht
8 oktober
donderdag
Dag van de Omgevingswet

Nieuws

VMR Webinar Zoönosen en milieurecht

Datum: 02 juli 2020  -  Auteur: Secretariaat
Op donderdag 2 juli vond het eerste VMR Webinar plaats over het onderwerp 'Zoönosen en het milieurecht'. Teun Verstappen, werkzaam als seniorjuris... Lees meer

Oproep om CETA brief aan Eerste Kamer te steunen

Datum: 25 mei 2020  -  Auteur: Wybe Douma
Oproep om CETA brief aan Eerste Kamer te steunen Wybe Douma Het wetsvoorstel tot goedkeuring van het CETA handelsverdrag met Canada is begin 2020... Lees meer

VMR Bundel Milieuproblemen in de landbouw ONLINE

Datum: 20 mei 2020  -  Auteur: Secretariaat VMR
De VMR bundel 'Milieuproblemen in de landbouw: falend omgevingsrecht en mogelijke oplossingen' kunt u met ingang van vandaag via onze website ONLIN... Lees meer

VMR Leergang

VMR Leergang

Tijdens de VMR Leergang brengt een team van deskundige sprekers u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen voor een specifiek onderwerp, zoals bodem, geluid en natuurbescherming. Zij nemen u diepgaand mee in de huidige en toekomstige regelgeving. De bijeenkomsten bieden u zicht op de gevolgen van nieuwe juridische kaders voor de huidige praktijk.

Promotieonderzoeken

Agenda voor promoties:

Anna Berti Suman, Sensing the risk. In search of the factors influencing the policy uptake of citizen sensing (Tilburg University, promotie 8 mei 2020)

Oda Essens, Operationalising effective public enforcement of environmental law in the European Union (Universiteit Utrecht, 26 november 2019), persbericht

Angela van der Berg, Municipal planning law and policy for sustainable cities in South Africa (Tilburg University/North West University (SA), december 2019)

Yuan Yang, Towards a robust environmental legal regime for offshore petroleum operations in China (Tilburg University, december 2019)

VACATURE

groenleven-logo-rgb

Project manager vergunningen
Bij GroenLeven zijn we op zoek naar een specialist op het gebied van vergunningen. Wil jij bijdragen aan een duurzamer Nederland? Kom ook Groot denken, Goed doen!

Aankondiging vacature of activiteit

Wilt u een vacature of activiteit onder de aandacht brengen?

Neemt u contact op via ofni.[antispam].@milieurecht.nl.

VMR blokje

Bijeenkomsten

De vereniging organiseert gedurende het hele jaar bijeenkomsten over actuele onderwerpen. Sprekers komen uit verschillende sectoren en belichten gezamenlijk een thema, zodat u vanuit verschillende invalshoeken wordt geinformeerd en een genuanceerd beeld kunt ontwikkelen.

Tijdens de jaarlijkse VMR Actualiteitendag informeren deskundigen u kort en krachtig over de actuele ontwikkelingen in wetgeving en jurisprudentie.

Bekijkt u hier de agenda.

Werkgroepen

Leden kunnen deelnemen aan werkgroepen voor een diepgaandere uitwisseling van kennis en ervaring. Uit de werkgroepen kunnen preadviezen of suggesties voor themamiddagen naar voren komen.

Op dit moment zijn twee werkgroepen actief:

- de werkgroep mondiale duurzaamheid en recht en

- de werkgroep vergunningverlening, toezicht en handhaving.

Meer over werkgroepen

VMR Scriptieprijs

Tweejaarlijks beoordeelt een jury ingezonden scripties die zijn geschreven over het internationaal of nationaal milieu-, water- of natuurbeschermingsrecht. De beste scriptie ontvangt de VMR Piet Gilhuis Scriptieprijs. In het voorjaar van 2019 selecteerde de jury de beste scriptie. De uitreiking vond plaats tijdens de VMR Actualiteitendag 2019.

Meer over de scriptieprijs

Publicaties

In de publicaties van de vereniging vindt u een grote hoeveelheid kennis over actuele onderwerpen. Soms bevat de publicatie de bijdragen die tijdens een themamiddag zijn besproken. Ook kan een groep auteurs gezamenlijk een preadvies publiceren.

U kunt de recent verschenen publicaties bestellen via het secretariaat.

De korte verslagen van de bijeenkomsten verschijnen in het vaktijdschrift Milieu en Recht.

Bekijk de publicaties

VMR bijeenkomsten en opleidingspunten NOvA

De VMR is niet bevoegd om aan het cursusaanbod opleidingspunten voor advocaten toe te kennen. U kunt als advocaat met het volgen van onze bijeenkomsten toch opleidingspunten behalen. Aan de hand van artikel 4.4, vierde lid, van de Verordening op de advocatuur kunt u zelf beoordelen of een cursus voldoet aan de voorwaarden voor puntwaardigheid. Leest u verder op de website van de Nederlandse Orde van Advocaten.

Wordt ook lid!

Wilt u gratis deelnemen aan bijeenkomsten en publicaties ontvangen?

Wilt u deel uitmaken van een kennisnetwerk en vakgenoten ontmoeten?

Wilt u met korting deelnemen aan de jaarlijkse VMR Actualiteitendag?