VMR blokje
Kennis­netwerk voor milieu-, water- en natuur­beschermings­recht 

Agenda

2019 Activiteit
26 september
donderdag
13:00 tot
17:00
Milieu en Landbouw
De Witte Vosch, Utrecht
29 oktober
dinsdag
14:00 tot
17:00
VMR Leergang Geluid
Beatrixgebouw, Jaarbeurs Utrecht
29 november
vrijdag
09:30 tot
16:00
VMR Praktijkdag
Beatrixgebouw, Utrecht

Nieuws

NU BEGINT HET PAS!

Datum: 12 juli 2019  -  Auteur: Secretariaat VMR
Op 4 juli jl vond de VMR Themamiddag plaats over de PAS-uitspraken van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Tijdens de middag war... Lees meer

Landbouw en milieuwetgeving: hoe verder?

Datum: 03 juli 2019  -  Auteur: Jonathan Verschuuren
Op 20 juni 2019 bracht de Algemene Rekenkamer een rapport uit waarin wordt geconcludeerd dat de mestregelgeving eerder een oorzaak van het probleem... Lees meer

Energietransitie: milieurecht ontmoet energierecht

Datum: 19 juni 2019  -  Auteur: secretariaat
De Vereniging voor Milieurecht en de Nederlandse Vereniging voor Energierecht organiseerden op 18 juni een gezamenlijke themamiddag over het onderw... Lees meer

VMR Leergang

VMR Leergang

Tijdens de VMR Leergang brengt een team van deskundige sprekers u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen voor een specifiek onderwerp, zoals bodem, geluid en natuurbescherming. Zij nemen u diepgaand mee in de huidige en toekomstige regelgeving. De bijeenkomsten bieden u zicht op de gevolgen van nieuwe juridische kaders voor de huidige praktijk.

Aankondiging vacature of activiteit

Wilt u een vacature of activiteit onder de aandacht brengen?

Neemt u contact op via ofni.[antispam].@milieurecht.nl.

Vacature

omgevingsdienstfgv-logo

De OFGV is o.a. op zoek naar 2 Juristen Milieu.

Ben jij WO geschoold, bij voorkeur op het gebied van Milieu of Omgevingsrecht en wil je werken bij deze professionele organisatie solliciteer dan. Voor meer informatie

Bijeenkomsten

De vereniging organiseert gedurende het hele jaar bijeenkomsten over actuele onderwerpen. Sprekers komen uit verschillende sectoren en belichten gezamenlijk een thema, zodat u vanuit verschillende invalshoeken wordt geinformeerd en een genuanceerd beeld kunt ontwikkelen.

Tijdens de jaarlijkse VMR Actualiteitendag informeren deskundigen u kort en krachtig over de actuele ontwikkelingen in wetgeving en jurisprudentie.

Bekijkt u hier de agenda.

Werkgroepen

Leden kunnen deelnemen aan werkgroepen voor een diepgaandere uitwisseling van kennis en ervaring. Uit de werkgroepen kunnen preadviezen of suggesties voor themamiddagen naar voren komen.

Op dit moment zijn twee werkgroepen actief:

- de werkgroep mondiale duurzaamheid en recht en

- de werkgroep vergunningverlening, toezicht en handhaving.

Meer over werkgroepen

VMR Scriptieprijs

Tweejaarlijks beoordeelt een jury ingezonden scripties die zijn geschreven over het internationaal of nationaal milieu-, water- of natuurbeschermingsrecht. De beste scriptie ontvangt de VMR Piet Gilhuis Scriptieprijs. In het voorjaar van 2019 selecteerde de jury de beste scriptie. De uitreiking vond plaats tijdens de VMR Actualiteitendag 2019.

Meer over de scriptieprijs

Publicaties

In de publicaties van de vereniging vindt u een grote hoeveelheid kennis over actuele onderwerpen. Soms bevat de publicatie de bijdragen die tijdens een themamiddag zijn besproken. Ook kan een groep auteurs gezamenlijk een preadvies publiceren.

U kunt de recent verschenen publicaties bestellen via het secretariaat.

De korte verslagen van de bijeenkomsten verschijnen in het vaktijdschrift Milieu en Recht.

Bekijk de publicaties

VMR bijeenkomsten en opleidingspunten NOvA

De VMR is niet bevoegd om aan het cursusaanbod opleidingspunten voor advocaten toe te kennen. U kunt als advocaat met het volgen van onze bijeenkomsten toch opleidingspunten behalen. Aan de hand van artikel 4.4, vierde lid, van de Verordening op de advocatuur kunt u zelf beoordelen of een cursus voldoet aan de voorwaarden voor puntwaardigheid. Leest u verder op de website van de Nederlandse Orde van Advocaten.

Wordt ook lid!

Wilt u gratis deelnemen aan bijeenkomsten en publicaties ontvangen?

Wilt u deel uitmaken van een kennisnetwerk en vakgenoten ontmoeten?

Wilt u met korting deelnemen aan de jaarlijkse VMR Actualiteitendag?

Met dank aan

van-der-feltz-advocaten